Tilmelding

Tilmeldingen er nu åben og foregår via Uni-Login her på siden. Man kan tilmelde sig her.

Sidste frist for tilmelding er fredag d. 28. september 2020.

For spørgsmål vedr. tilmelding kontakt historiedysten@dnm.dk eller ring på 48 20 14 43 i hverdage mellem 09:00-16:00.

Tilmeld klasse/hold

Her kan du tilmelde klasser/hold til Historiedysten 2020. Har du tilmeldt en forkert klasse eller hold, kan du slette holdet og tilmelde det rigtige.

Log på her via Uni-Login

Historiedysten 2020 er for hele Rigsfællesskabet. Igen i år kan 7.-9. klasser fra skoler i Grønland deltage i en særskilt konkurrence, hvor de kan vinde en klassetur til Danmark.

Historiedysten 2020 handler om Genforeningen 1920, hvor Sønderjylland blev genforenet med Danmark. 7.-9. kl. fra Grønland skal dyste i temaet om Grænsekampen - den politiske udvikling 1864-1920.

Siden 2016 har Historiedysten været åben for grønlandske skoleklasser i udskolingen.

Førstepræmien var en klassetur til Danmark, fyldt med både kulturelle, kulinariske og spændende oplevelser. Derudover var der flotte præmier til alle de deltagende klasser.

Dysten forløber sig over to runder. Den første runde er fra d. 28. september til d. 2. oktober, hvor eleverne skal tage en multiple-choice quiz. De tre bedste klasser går videre til finalerunden, der løber fra d. 12. til d. 24. oktober. Her skal klasserne, med udgangspunkt i en stillet opgave, udarbejde et kreativt produkt. Det kreative produkt vurderes af et dommerpanel, der udnævner de grønlandske vindere af Historiedysten 2020 i uge 44.

Emnet var i 2018 Frederik 8. - den fremsynede kronprins, og det var 7.B fra Minngortuunnguup Atuarfia der løb af med førstepladsen. Det Nationalhistoriske Museums jury var dog på en vanskelig opgave. Mange grønlandske skoleelever var tilmeldt dysten, og alle besvarelserne har været meget imponerende.

Vi glæder os meget til igen at invitere de grønlandske skoler til at dyste i 2020!

 

Undervisningsmateriale:

Til udgangspunkt for konkurrencen er der udviklet et materiale til brug i undervisningen. Her kan klassen besøge den digitale by og bliv klogere på den politiske proces der ledte frem til Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920. I byen finder eleverne sønderjyder på vej til afstemningen i 1920 og lærer om tiden under tysk styre, den danske kamp, kampagnerne ved afstemningen samt selve afstemningen og genforeningen i 1920.

Besøg den digitale by

Lærervejledning

Elevopgaver