I år kan danske skoler i Sydslesvig deltage i Historiedysten og dyste med skoler fra Danmark om førstepræmien, der er en klassetur til København/Nordsjælland. Det er gratis at være med i konkurrencen, og det er muligt for alle klasser fra 3.-9. kl. at deltage.

Klasserne deltager samlet, og du kan tilmelde din klasse her.

Historiedysten 2020 handler om Genforeningen i 1920 og det er i år muligt danske skoler i Sydslesvig at deltage i konkurrencen sammen med de danske skoler.

Klasserne er inddelt i tre niveauer, der hver dyster i forskellige temaer om Genforeningen 1920:

3.-4. kl.: Genforeningen - Sønderjyllands genforening med Danmark 1920

5.-6. kl.: Under fremmed styre - Sønderjydernes historie 1864-1920

7.-9. kl.: Grænsekampen - Den politiske udvikling 1864-1920

Der er flotte præmier på spil til de bedste klasser, og konkurrencen afgøres ved en stor finaledag på Frederiksborg Slot. Vinderklassen fra hvert niveau får en stor klasseoplevelse med alt betalt, når de kommer på en heldagstur til København/Nordsjælland med både kulturelle, faglige og gastronomiske oplevelser. Der venter flotte præmier til i alt 90 skoleklasser. Alt efter placering vil der være mulighed for at vinde bøger, plakater, spil, blyanter, magneter, t-shirts, keyhangers og meget mere.

Foruden muligheden for at vinde dystens store førstepræmie, vil der være præmier til alle deltagende klasser fra Sydslesvig, og en helt særlig præmie til den bedste klasse fra Sydslesvig.

I kan læse mere om selve konkurrencen her.

Klassen tilmelder sig samlet, og du kan tilmelde din klasse her.

Vi glæder os meget til at invitere de danske skoler i Sydslesvig til at dyste med os i 2020!

 

Tilmelding

Tilmeldingen åbner i slutningen af januar og foregår via Uni-Login her på siden. Man kan tilmelde sig her.

Frist for tilmelding er fredag d. 28. august 2020.

For spørgsmål vedr. tilmelding kontakt historiedysten@dnm.dk eller ring på 48 20 14 43 i hverdage mellem 09:00-16:00.

 

Elev- og lærermateriale

I forbindelse med konkurrencen bliver der produceret et digitale læringsmateriale og et emne- og arbejdsark til brug i undervisningen. Materialet er vejledende og skal udelukkende ses som inspiration til undervisningen og den kreative opgave. Materialet til Historiedysten 2020 bliver tilgængeligt i juni 2020. Indtil da kan man forsat tilgå læringsmaterialet fra Historiedysten 2018 her. DR Skole laver et supplerende undervisningsmateriale, der også er tilgængeligt fra juni.